schilderij_opslag.jpg

Voor de opslag van waardevolle kunstvoorwerpen zijn binnen het programma een aantal specifieke opslagmiddelen ontwikkeld. Het betreft met name producten uit het standaard programma die met kleine aanpassingen geschikt zijn gemaakt voor de opslag van kunstobjecten. Zo zijn bijvoorbeeld gereedschapsladekasten bijzonder geschikt om kleinere waardevolle voorwerpen uit vervlogen tijden op te slaan. De aanpassing ligt dan bijvoorbeeld in het gebruik van speciaal indelingsmateriaal dat de voorwerpen niet aantast. Hieronder zijn enkele voorbeelden weergegeven.

Uittrekbaar draadwanden systeem

schilderij_opslag.jpgDit systeem is zeer geschikt voor de opslag van schilderijen en andere muurwerken. Deze zijn in enkel- en dubbelzijdige uitvoering verkrijgbaar. De verticaal geplaatste draadwanden zijn aangebracht in een sterke stalen gelast frame en lopen via een gelagerde geleiding. Zo blijft het frame ook na jaren intensief gebruik soepel lopen. Het frame is aan de voorzijde voorzien van een handgreep zodat het makkelijk uit te trekken is

 

 

M9_2.jpgPresentatiestelling

Deze stelling is gebaseerd op een legbordstelling. Door gebruik van andere materialen is een representatiever geheel verkregen. De roldeuren dragen zorg voor de veiligheid na sluitingstijd.

Er kan echter ook gewerkt worden met glazen deuren zodat een vitrine wordt gecreëerd.

Naast bovengenoemde voorbeelden zijn er opbergsystemen voor stoffen en kleden en aangepaste transportmiddelen.