mega_multi.jpg

mega_multi.jpg

De Mega Multi geeft invulling aan die uitzonderlijke toepassingen waar de werkzaamheden naast een hoogteverstelling, ook een rotatie en neiging van het werkstuk vereisen.

De Mega Multi is een modulair op te bouwen systeem met als basis de in hoogte verstelbare kolom. Voorzien van een stabiel voetframe, kan aan de achterzijde een opbouw worden gerealiseerd waarin de onderdelen en gereedschappen zijn onder te brengen. 

Het werkstuk is te positioneren met behulp van een neig- en rotatie unit die op de kolom is te monteren. Hiervoor verwijzen wij u naar de videodemonstratie.

  1. Neig/rotatie unit met optie vacuumhouder  (klik demo)
  2. Kulan Positioner (klik demo)

De werkhoogte is motorisch verstelbaar en te bedienen via een drukknop. Eénmaal ingesteld op de juiste hoogte zijn beide handen vrij om het werkstuk te hanteren en te positioneren. Neiging verloopt electrisch en wordt bediend via een voetpedaal. De rotatie heeft 4 standen, deze geschiedt manueel en na vrijgeven door bediening van een pal of een voetpedaal, wordt deze automatisch in de volgende stand(en) gefixeerd. Afhankelijk van het werkstuk wordt een houder ontworpen die op de unit wordt gemonteerd. Daarnaast is het mogelijk de unit uit te voeren met een vacuümhouder, dat volgens het vacuümprincipe het werkstuk vasthoudt.

De Kulan Positioner stelt de gebruiker in staat het werkstuk snel en nagenoeg zonder enige inspanning te positioneren. Dit gepatenteerde systeem is verkrijgbaar in een 45° en 90° uitvoering. In tegenstelling tot bovenomschreven unit met 4 standen, kent de rotatie nu geen enkele beperking en is het werkstuk in elke positie te fixeren. De bediening geschiedt uitsluitend met voetpedalen.

Dankzij de modulaire opbouw is de Mega Multi ook goed in een productielijn te integreren.