werkstoelen.jpg

werkstoelen.jpgWanneer de productiewerkzaamheden vooral zittend worden uitgevoerd, wordt onbewust nogal wat gevraagd van het lichaam. Een goede werkstoel kan het lichaam daarbij zeer gericht ondersteunen. Afhankelijk van de persoon en zijn of haar werkzaamheden moet een werkstoel niet alleen de nodige instelmogelijkheden bieden maar ook voorzien zijn van de nodige robuustheid. Het gebruik in een productieomgeving is nu eenmaal anders dan op kantoor. 

Vanwege de uitgebreide programmamogelijkheden willen we ons hier beperken tot een beknopt overzicht. Wij bieden u de keuze uit een standaard programma of de mogelijkheid de werkstoel persoonsgericht te laten samenstellen.

 

Alle modellen zijn conform normering en verkrijgbaar in een houten, stoffen of polyurethaan (PUR) uitvoering. De instelmogelijkheden en wijze van verstellen variëren per model, afhankelijk van het toegepaste verstelmechaniek. Het programma voorziet in vele accessoires zoals:

• armleggers vast of verstelbare uitvoering

• diverse wielensets (type vloer afhankelijk)

• voetenring vast of verstelbaar

• schuifzitting

• lendesteun

Daarnaast bieden wij ook werkstoelen aan voor een esd-veilige werkomgeving en werkstoelen specifiek voor de cleanroom. Ongeacht de werkomgeving zal voor ieder de juiste werkstoel kunnen worden samengesteld. Een vrijblijvend zitadvies met proefmodel behoort tot de mogelijkheden.

 

W7_4.jpgWanneer uw werkzaamheden een grote bewegingsvrijheid vragen en u deze beperkt zittend uitvoert, kan gebruik worden gemaakt van een taboeret.

 

 

 

 

W7_5.jpgWanneer uw werkzaamheden een grote bewegingsvrijheid vragen en u deze veelal zittend uitvoert, kan beter gebruik worden gemaakt van een zadelzit. Het grote voordeel van de zadelzit is de neigbare zitting. Een éénzijdige houding beperkt de afvoer van belangrijke afvalstoffen in uw rug. Regelmatig variëren van houding is ook direct van invloed op uw stofwisseling en uw welzijn. Men spreekt ook wel over de wisselwerking van actief en passief zitten.

Het is belangrijk een goede balans tussen beide te vinden. Door een zadelzit uit te voeren met een verstelbare zithoek creëer je automatisch een actievere zit en meer beweging. Bovendien vindt beweging plaats vanuit de heup in plaats vanuit de rug. De wisselwerking wordt zo op natuurlijke wijze gestimuleerd en voorkomt onnodige lichaamsklachten.