M6_1.jpg

M6_1.jpgAls de beschikbare vloeroppervlakte volledig benut is, maar de hoogte mogelijkheden biedt, kan men extra opslagcapaciteit winnen door het plaatsen van een tussenvloer. Dit kan een vrijstaande vloer zijn, maar ook een vloer die op de bestaande stellingen wordt gebouwd. Laatste is afhankelijk van de draagkracht van de bestaande stellingen.

Vrijstaande vloer:

Hierbij wordt een deel van de hal voorzien van een of meerdere verdiepingen zodat extra ruimte wordt gecreëerd ten behoeve van de opslag van goederen. Het Space Frame Silverline systeem onderscheidt zich door een eenvoudig bouwprincipe en kan derhalve snel gerealiseerd worden zonder dat bouwkundige aanpassingen noodzakelijk zijn.

Technische kenmerken:

Kolommen dragen de balkconstructie die bestaat uit hoofdprofielen en kinderbalken. Hierop worden dan weer de vloerpanelen bevestigd. Afhankelijk van de projectspecificaties kunnen deze uitgevoerd worden uit spaanderplaat, stalen roosterpanelen of aluminium c.q. stalen traanplaat. De afmetingen en belastingen van een Space frame Silverline tussenvloer is variabel en projectafhankelijk.

verdiepingenmagazijn_grijs.jpgVloer geïntegreerd met stellingen

Het is ook mogelijk een vloer te integreren met stellingen zodat er sprake is van een verdiepingenmagazijn. Dit kan zowel met legbord-, breedvak- alsook met palletstellingen. De staanders hebben dan de dragende functie en dienen dus de huidige capaciteit en die van het toekomstige gebruik aan te kunnen.

Een verdiepingenvloer kan ook op bestaande stellingen gebouwd worden op voorwaarde dat de bestaande constructie dit toelaat.

Algemeen

De vloer wordt veiligheidshalve rondom voorzien van een balustrade (excl. zijde gebouwmuren). De toegang tot de vloer wordt verkregen via een trap. Een lift kan ook geplaatst worden maar meestal is dan sprake van een goederenlift. Aan de onderzijde wordt verlichting aangebracht en dankzij het Space frame systeem kunnen energievoorzieningen zeer netjes worden verwerkt.